Ajax ontvangt schaal uit handen van Muller

Wanneer Ajax zondag kampioen wordt tegen ADO Den Haag, krijgen de Amsterdammers de schaal uitgereikt door Bennie Muller (75). Ajax is zondag afhankelijk van het resultaat bij de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord. Als die gunstig uitvalt voor de ploeg van Frank de Boer, pakt Ajax de vierde titel op rij.

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen krijgt bij het uitreiken van de schaal assistentie van Muller. "Ik was afgelopen weekeinde al bij Vitesse, maar kon onverrichter zake huiswaarts", zegt Muller tegen De Telegraaf. "Ik ga ervan uit dat het nu zondag tegen ADO gebeurt."

Ajax heeft er een traditie van gemaakt om oud-Ajacieden de schaal uit te laten reiken. Muller speelde tussen 1958 en 1970 liefst dertien jaar in het shirt van Ajax. In totaal speelde hij 426 wedstrijden waarin hij 36 keer scoorde. "Ik vond het leuk dat Edwin van der Sar me vroeg de schaal uit te reiken", aldus Muller. "Ik ben met algemeen directeur Michael Kinsbergen naar het Gelredome gereden. In de rust tekende ik voor 1-1, maar achteraf had Ajax toch kunnen winnen."

Volgens Muller is het duel van zondag met ADO niet zo maar gewonnen. "ADO Den Haag in deze vorm is echt niet makkelijk. Maar als Frank de Boer voor de vierde keer kampioen wordt, is dat ongelooflijk knap. Hij verdient het, want hij is een goede trainer."


Directeur Van Oostveen met de schaal (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)