V.d. Vaart: "Nog steeds Ajacied in hart en nieren"

Rafael van der Vaart verwacht nog niet op korte termijn terug te keren bij Ajax, maar de middenvelder van Hamburger SV wil graag zijn loopbaan in Amsterdam afsluiten.

Van der Vaart (31) wordt al jaren gevraagd naar een terugkeer bij Ajax. De Heemskerker doorliep de jeugdopleiding in Amsterdam en speelde tussen 2000 en 2005 in de hoofdmacht. Van der Vaart verhuisde daarna naar Hamburger SV en kwam via Real Madrid en Tottenham Hotspur opnieuw bij Hamburger SV.

De 109-voudig international kent met HSV een zwaar seizoen in de Bundesliga. Die Rothosen (nog nooit gedegradeerd uit de Bundesliga) staan na 29 wedstrijden op de zestiende plaats. Het gat met hekkensluiter Eintracht Braunschweig is twee punten. Komende zaterdag wacht een uitwedstrijd bij Hannover 96.

Van der Vaart heeft nog een contract tot medio 2015 bij Hamburger SV. De aanvoerder gaf onlangs aan ook te blijven als de club naar de 2. Bundesliga afdaalt, maar over de toekomst van Van der Vaart is nog geen duidelijkheid. Besiktas zou ook achter de diensten van de ervaren middenvelder aan zitten.

Ajax-coach Frank de Boer gaf onlangs aan Van der Vaart als een ideale centrumspits te zien voor zijn huidige team. Over een terugkeer kan Van der Vaart vooralsnog niet veel zeggen. "Alleen dat ik graag mijn carrière in Amsterdam wil afsluiten, ik ben nog steeds een Ajacied in hart en nieren", zei de spelmaker van van Hamburger SV tegen het Leidsch Dagblad.