Devolder zegt af voor Parijs-Roubaix

Stijn Devolder beproeft zijn geluk niet in Parijs-Roubaix. De Belgisch kampioen ondervindt te veel hinder van de blessures die hij in de Ronde van Vlaanderen opliep. De Nederlander Boy van Poppel vervangt hem in de selectie van Trek, meldt de Amerikaanse wielerploeg vrijdag.

Devolder kwam in Vlaanderens Mooiste meerdere keren ten val en liep onder meer inwendige kneuzingen op. Vooral van zijn linkerelleboog heeft hij veel last. "Dit is een grote teleurstelling", laat de Belg weten. "Na de training gister had ik veel pijn. Ik hou van deze race en als het enigszins had gekund was ik gestart."

De 34-jarige Devolder was de belangrijkste kompaan van Fabian Cancellara, die de kasseienklassieker in Noord-Frankrijk vorig jaar won en vorige week al de beste was in de Ronde van Vlaanderen. "Dit is een fikse tegenvaller, maar we hebben geen keus. Hij kon amper zijn stuur vasthouden", stelt sportdirecteur Dirk Demol van Trek.

Devolders beste prestatie in Roubaix is een zevende plaats in 2008. De 26-jarige Van Poppel debuteerde vorig jaar voor Vacansoleil in de Hel van het Noorden.