Terpstra jaagt met QuickStep op eerherstel

De Ronde van Vlaanderen liep voor Omega Pharma-QuickStep op een teleurstelling uit en dus moet het zondag in Parijs-Roubaix gebeuren voor de Belgische topformatie. Met viervoudig winnaar Tom Boonen, Zdenek Stybar én Niki Terpstra beschikt Omega Pharma-QuickStep over heel wat troeven die de strijd aan kunnen gaan met de Zwitserse topfavoriet Fabian Cancellara. "We zijn extra gemotiveerd om iets recht te zetten", zei Terpstra vrijdag na de verkenning van het parcours.

De Noord-Hollander eindigde vorig jaar als derde in de 'Hel', achter het ontsnapte duo Cancellara en Sep Vanmarcke. "De conditie is goed en ik zit boordevol zelfvertrouwen", zei Terpstra. "Je kan in deze kasseienkoers veel over tactiek discussiëren en plannetjes uitdokteren, maar uiteindelijk moet je toch zelf bepalen wat te doen. Dat hoort nu eenmaal bij deze koers."

Vorige week had QuickStep met Stijn Vandenbergh de 'verkeerde' renner in de kopgroep. "Onze communicatie was niet zo sterk", erkende Terpstra. "Er zaten wat dingetjes tegen, hopelijk zit dat in Roubaix juist mee. We hopen zondag iemand op het hoogste 'voetje' van het podium te hebben."

Terpstra jaagt met QuickStep op eerherstel
Terpstra jaagt met QuickStep op eerherstel (Foto: ANP)