Alderweireld: "Dat doet me pijn"

Toby Alderweireld bewaart goede herinneringen aan zijn periode bij Ajax, maar toch zit iets de Belgische verdediger van Atlético Madrid dwars. "Want ik heb nog steeds niet de kans gehad om afscheid te nemen van mijn medespelers en de fans van Ajax", zo liet Alderweireld, die in Madrid slechts sporadisch aan spelen toekomt, zich ontvallen tegenover De Telegraaf.

Onlangs kreeg Christian Eriksen de kans om een wedstrijd van zijn voormalige werkgever bij te wonen en afscheid te nemen van de fans. In het geval van Alderweireld deed die mogelijkheid zich nog niet voor.

"Dat doet me wel pijn", vervolgde hij. "Het lijkt misschien of het me niet interesseert of dat Ajax dat vergeet te regelen. Dat is allebei niet het geval, want we zijn druk bezig een geschikte dag te vinden. Maar het programma bij Atlético Madrid is gewoon overvol. Ik heb het afscheid van mijn voorgangers gezien en dat deed me wel iets. Ik wil het fantastische Ajax-publiek gedag zeggen."

Eerder deze week verzekerde Atlético zich dankzij een zege op FC Barcelona van een plek in de halve finale van de Champions League. Daarin zal de ploeg van Diego Simeone de degens kruisen met Chelsea.

Bovendien gaat Atlético aan kop in La Liga. De rol van Alderweireld in dat succes is minimaal. De 25-jarige international kwam dit seizoen tijdens negen competitiewedstrijden in actie voor Los Rojiblancos.