Cancellara: "Druk ligt niet bij mij in Parijs-Roubaix"

Zondag staat Fabian Cancellara als grootste favoriet aan de start van Parijs-Roubaix. De Zwitser is echter van mening dat de druk juist niet bij hem ligt: "Ik ben zondag een van slechts drie renners in het peloton die in Roubaix al eens gewonnen hebben, samen met Tom Boonen en Johan Vansummeren", aldus Spartacus tegenover Sporza.

"Dat betekent dat de druk bij vrijwel alle andere renners ligt, omdat zij nog nooit gewonnen hebben", vervolgt de Zwitser. De ploegleider van Trek Factory Racing, Dirk Demol, is het met zijn renner eens: "De andere ploegen mogen zich druk gaan maken. Natuurlijk zullen wij onze verantwoordelijkheden niet uit de weg gaan, maar stress hebben we niet. Wij zijn in elk geval klaar voor de oorlog", aldus de Belg.

Bij winst zou Cancellara de eerste renner ooit zijn die drie keer in zijn loopbaan de dubbel van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix wint. Eerder won hij al in 2010 en 2013. "Dat de druk niet bij mij ligt betekent niet dat ik niet hongerig ben. Ik wil wel geschiedenis schrijven en die dubbel pakken", zo spreek de Zwitser zijn ambitie uit. 

Cancellara zou ook op gelijke hoogte kunnen komen met Roger de Vlaeminck en Tom Boonen, die het record met vier zeges delen. Natuurlijk zou Boonen bij winst alleen bovenaan de ranglijst komen.

Spartacus vertelde ook nog even wat het geheim is om de Hel van het Noorden te winnen: "Je moet ten eerste een hele goede dag hebben. Daarnaast heb je altijd wat geluk nodig, zeker op de kasseien. Tot slot is het eigenlijk vrij simpel, je moet gewoon tot aan de finish keihard door blijven stampen", aldus erkend hardrijder Cancellara.