Wijnaldum wil revanche voor 'leerjaar'

Waar PSV op voorhand hoopte mee te strijden om de landstitel, vecht de ploeg nu voor een plek in de Europa League. Georginio Wijnaldum had er meer van verwacht. Na een uitstekende start in de Eredivisie zakte PSV ver terug. Wijnaldum raakte zwaar geblesseerd, en ook op het veld stapelde de ploeg maandenlang teleurstelling op teleurstelling.

Wijnaldum zag het verval bij zijn ploeg vanaf de zijlijn met lede ogen aan. "Een terugval was enigszins te verwachten met dit jonge team. Dat het zo zou gaan, had echter niemand verwacht", zo tekende het Eindhovens Dagblad op uit de mond van de 23-jarige aanvoerder.

Het jeugdexponent van Feyenoord hoopt zich volgend seizoen te kunnen revancheren voor de huidige jaargang vol teleurstellingen. Het liefst zou hij dat doen met de huidige spelersgroep. "Het mooiste zou zijn als deze groep bij elkaar blijft en dat we volgend jaar dit seizoen recht kunnen zetten en bewijzen dat het een leerjaar was. Op bepaalde posities moet er wel versterking komen, om meer concurrentie te krijgen."

PSV bezet momenteel de vijfde plaats in de Eredivisie. Na 34 speelronden betekent die klassering een gang naar de play-offs. Indien de Eindhovenaren er in slagen om een plek te klimmen op de ranglijst, is deelname aan de Europa League een feit.