Eriksen: "Veel aan Frank te danken"

Christian Eriksen heeft naar eigen zeggen veel te danken aan Frank de Boer. De Deense middenvelder heeft een hoge pet op van de succesvolle oefenmeester. De Boer had Eriksen drie jaar lang onder zijn hoede bij Ajax, voordat de 22-jarige international de oversteek naar Tottenham Hotspur maakte. Ook De Boer wordt veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar de Premier League.

Volgens Eriksen zouden veel clubs een trainer van het kaliber De Boer goed kunnen gebruiken. "Of Frank de Boer het goed zou doen in de Premier League?", vraagt hij zich hardop af tegenover De Telegraaf. "Ik denk dat goede trainers het overal goed doen... Ik heb niet heel veel contact met Frank, maar onze band blijft altijd goed. Ik heb zo veel aan hem te danken."

Sinds zijn aanstelling als hoofdtrainer stapelde De Boer landstitel op landstitel. Inmiddels is de succesvolle trainer hard op weg richting het vierde opeenvolgende kampioenschap. Eriksen is niet verrast door het succes van zijn voormalige werkgever. "Of ik verbaasd ben? Waarom? Het is toch Ajax?"

Onlangs kreeg Eriksen de kans om in de Amsterdam ArenA afscheid te nemen van zijn oud-ploeggenoten en de fans. "Ik had wel iets verwacht, maar zoiets zeker niet", zegt hij daarover. "Ook in Engeland waren ze heel erg onder de indruk van hoe men afscheid van mij nam. Ik las op het internet dat Spurs-supporters zeiden dat ze Ajax hierin een grote club vonden, en dat maakte me toch ook weer trots."