Degenkolb: "Droom is om Roubaix te winnen"

John Degenkolb gaat zondag in Parijs-Roubaix van start met één droom: Winnen. De 25-jarige Duitser van Giant-Shimano is nog nooit in de buurt gekomen van winst in de Hel van het Noorden, toch is het zijn ambitie om daar voor het einde van zijn loopbaan verandering in aan te brengen.

"Roubaix is een van de mooiste wedstrijden in mijn ogen. Ik vind het fantastisch hoe zwaar de koers is en het is een droom om er ooit een keer te winnen", zo laat de Duitser optekenen op de site van zijn team. "De kasseien vind ik leuk en we hebben een hele goede fiets daarvoor. Daardoor denk ik dat wij energie kunnen sparen ten opzichte van de andere teams".

"De sfeer in het team is heel goed en de laatste tijd laten we weer zien dat we gewoon een van de topteams zijn in het wielrennen. Hopelijk kunnen we dit zondag doorzetten", aldus Degenkolb, die twee weken eerder al Gent-Wevelgem op zijn naam schreef.

Ook zijn ploeggenoot Ramon Sinkeldam heeft er vertrouwen in: "Parijs-Roubaix is de mooiste koers van het jaar wat mij betreft. Ik heb er heel veel zin in en heb het gevoel dat ik met goede benen aan de start kom. Hopelijk kan ik zo lang mogelijk mee met de besten om het team zo goed te helpen. Ik heb in elk geval alle vertrouwen in een goed resultaat", aldus Sinkeldam, die bij zijn debuut vorig jaar knap 25e werd.