Hiddink: "Bayern gaat die kant op"

Bayern München is dit seizoen de te kloppen ploeg in Europa. Guus Hiddink is onder de indruk van de Zuid-Duitsers. Eerder deze week verzekerde Bayern zich via een 3-1 overwinning op Manchester United van deelname aan de halve finale van de Champions League. Daarin werd Der Rekordmeister gekoppeld aan de andere favoriet voor de eindzege: Real Madrid.

De wijze waarop Bayern Manchester United uitschakelde wekte bewondering op bij Hiddink. "Goed blijven voetballen is bij Bayern München natuurlijk geen issue", zo steekt hij van wal in De Telegraaf.

"De wijze waarop Manchester United aan de kant werd gezet, was opnieuw indrukwekkend. De ploeg is onder Pep Guardiola nu ook in staat om heel compact druk naar voren te zetten. Dat lukt vooral zo goed omdat iedere speler de baas is van zijn eigen 'perceel'."

"Dat is ook de kunst", gaat Hiddink verder. "Een team van uitstekende voetballers zo zien te kneden, dat het mooie en effectieve samenvallen. Dat zorgt ook voor een speciale uitstraling die verder reikt dan alleen het winnen van een beker. Dan praten de mensen over tien jaar nog over je. Bayern is bezig die kant op te gaan. Ze spelen dit jaar weer beter dan het vorige seizoen en intussen worden ook de resultaten alsmaar beter. Mooi om te zien."

Het treffen tussen de Duitse en de Engelse kampioen was niet de enige wedstrijd die de aanstaande bondscoach met belangstelling volgde. Ook de 2-0 zege van Chelsea op Paris Saint-Germain ging niet aan Hiddinks neus voorbij.

"Paris Saint-Germain had weliswaar het betere positiespel, maar de slimheid en de verbetenheid waarmee de Engelsen negentig minuten lang strijd bleven leveren, maakte uiteindelijk toch het verschil. Vooral achterin werd er bijna geen duel verloren", aldus Hiddink.