Real-doelman López wuift transfergeruchten weg

Diego López wil niets weten van een vertrek bij Real Madrid. Geruchten over een transferverzoek verwijst de Spaanse doelman naar het rijk der fabelen. López heeft Iker Casillas vorig seizoen van de troon gestoten en is inmiddels al geruime tijd de eerste doelman van Real Madrid. Die status gaat echter alleen op bij competitiewedstrijden, tot ergernis van López, zo beweren diverse Spaanse media.

De 32-jarige sluitpost zou zelfs een vertrek overwegen, omdat hij ook Champions League-wedstrijden wil spelen. Carlo Ancelotti kiest tijdens het miljoenenbal en de Copa del Rey steevast voor Casillas.

"Ik heb het al heel vaak gezegd", opende López in gesprek met Sportyou. "Ik heb nog een contract voor drie jaar en ik ga hier alleen weg als ze mij een schop onder de kont geven."

Een transfer is geenszins aan de orde, benadrukt de Spaans international stellig. "De geruchten zijn een lachertje. Ik blijf hier. Ik ben hier zeer gelukkig en ben bereid om voor alles te blijven vechten."

Zaterdagavond staat López hoogstwaarschijnlijk onder de lat tijdens het competitietreffen met Almería, maar woensdag moet hij naar verwachting weer plaatsmaken voor Casillas. Dan staat de finale van de Copa del Rey tegen FC Barcelona op het programma.