Operatie voor Benteke opnieuw uitgesteld

Christian Benteke is nog altijd niet geopereerd aan zijn achillespees. De ingreep werd voor de tweede keer uitgesteld. Aston Villa meldde donderdagavond nog dat Benteke vrijdag zou worden geopereerd, maar dat ging dus niet door. De medische ingreep staat nu gepland voor volgende week. Dr. Declercq zal de operatie in Antwerpen uitvoeren, schrijft Het Laatste Nieuws.

Benteke (23) raakte tien dagen geleden op de training bij zijn club zwaar geblesseerd. De ongelukkige Belg scheurde zijn achillespees af. Hij wil de operatie niet overhaasten, omdat de revalidatie daarna minstens zes maanden gaat duren.

Door de zware blessure moet Benteke dus ook het WK in Brazilië aan zich voorbij laten gaan. De aanvaller was een belangrijke schakel in de kwalificatiecampagne van de Rode Duivels. Tot nu toe scoorde hij zes keer in zeventien interlands.

Bij Aston Villa was Christian Benteke aan zijn tweede seizoen bezig. Zijn doelpuntenteller stond op elf goals in 28 officiële duels. Vorig seizoen kwam hij zelfs tot 39 wedstrijden en 23 doelpunten.