Ten Rouwelaar: "Huilen helpt niet"

NAC Breda ging vrijdag in de Euroborg ongelukkig onderuit tegen FC Groningen. Toch blijft doelman Jelle ten Rouwelaar positief. "Ik kan wel gaan huilen of schreeuwen, maar dat helpt niet. Ik heb hier een NAC gezien dat ik over twee weken ook wil zien, dan gaan we drie punten pakken", reageerde de keeper tegenover het ANP. De Brabanders verloren in blessuretijd door een doelpunt van Filip Kostic.

NAC Breda staat met een vijftiende plek nog net boven de degradatiezone. De voorsprong op RKC Waalwijk is vier punten. De Waalwijkers hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld.

Volgende week, nadat RKC zondag thuis tegen PEC Zwolle heeft gespeeld, speelt NAC een belangrijk duel met de provinciale concurrent. "Dat wordt een finale, daar komen weer andere dingen bij kijken. Gelukkig hebben we het nog in eigen hand", aldus Ten Rouwelaar.

De ervaren sluitpost baalt van de eerste helft die NAC in Groningen liet zien. "De eerste helft gaven we niet thuis, maar na rust hebben we alles gegeven en waren we de betere ploeg. Ik denk dat we meer hadden verdiend, maar als je zelf de kansen niet afmaakt, weet je met de spelers die FC Groningen heeft dat die goal nog aan de andere kant kan vallen."