HSV en Nürnberg dieper in de nesten

Hamburger SV en FC Nürnberg hebben zichzelf zaterdag in de strijd tegen degradatie een slechte dienst bewezen. HSV werd uit bij directe concurrent Hannover 96 met 2-1 verslagen. Het Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek ging op bezoek bij Wolfsburg kansloos met 4-1 onderuit.

Nürnberg blijft door het verlies onder de degradatiestreep staan. Alleen Eintracht Braunschweig, dat met 2-0 verloor bij SC Freiburg, staat er slechter voor. HSV, waar Rafael van der Vaart weer geblesseerd uitviel, is de nummer zestien. Die positie zou de club aan het eind van het seizoen veroordelen tot het spelen van play-offs voor promotie-degradatie.

Huub Stevens had met VfB Stuttgart de winnaar van het weekeinde kunnen worden, maar profiteerde uiteindelijk slechts ten dele. Uit bij subtopper Borussia Mönchengladbach werd vlak voor tijd een 1-0 voorsprong verspeeld: 1-1. Stuttgart staat vijftiende met een puntje meer dan HSV.

Na dit weekeinde moeten er in Duitsland nog vier speelronden worden afgewerkt. Omdat Bayern München al lang en breed kampioen is, richt de aandacht zich vooral op de strijd onderin de Bundesliga.