Eriksen redt in blessuretijd punt voor Spurs

Tottenham Hotspur heeft zaterdag op de valreep een punt gepakt bij West Bromwich Albion in de Premier League. Door een goal van Christian Eriksen werd het 3-3, maar de zesde plaats staat desondanks op de tocht. Die positie, die aan het einde van de rit een ticket voor de play-offs van de Europa League oplevert, kan op basis van het doelsaldo worden overgenomen door Manchester United.

De Spurs keken al na vier minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Na een gemiste strafschop van Emmanuel Adebayor werd het zelfs nog erger voor de bezoekers. Een eigen doelpunt van Jonas Olsson bracht de spanning terug, maar na de aansluitingstreffer van Harry Kane in de zeventigste minuut liet de gelijkmaker lang op zich wachten. Eriksen redde uiteindelijk diep in blessuretijd een punt.

Everton won met 1-0 bij Sunderland door een eigen goal van Wes Brown. De club uit Liverpool klimt daardoor over Arsenal naar de vierde plaats, goed voor deelname aan de laatste voorronde van de Champions League.

Fulham en Cardiff City, de nummers zeventien en achttien, lijken de laatste strohalm te grijpen om degradatie te voorkomen. Fulham won met 1-0 van Norwich City, waar Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel een basisplaats hadden. Cardiff was Southampton met 1-0 de baas. Beide ploegen hebben nu een achterstand van respectievelijk twee en drie punten op Norwich, dat zeventiende staat.

Erik Pieters maakte op wonderlijke wijze zijn eerste doelpunt voor Stoke City. Tegen Newcastle United zag de linksback een voorzet over doelman Tim Krul heen de kruising in zeilen. Dat was ook het enige doelpunt van de wedstrijd. Naast Krul speelde ook Vurnon Anita negentig minuten mee bij de bezoekers.

Ron Vlaar en Karim el Ahmadi konden Aston Villa niet voor een nederlaag behoeden bij Crystal Palace. De Villans verloren het duel met 1-0.