[Bundesliga] Dortmund haalt uit bij Bayern München

Borussia Dortmund heeft Bayern München zaterdag de tweede seizoensnederlaag in de Bundesliga toegebracht. De ploeg van coach Jürgen Klopp won in Beieren met 3-0. Henrikh Mkhitaryan opende de score in de twintigste minuut, kort na de pauze namen de bezoekers via Marco Reus en Jonas Hofmann afstand.

In de topper stond niet veel meer op het spel dan prestige. Bayern kroonde zich al tot kampioen, terwijl nummer twee Dortmund een Champions League-ticket nauwelijks kan ontgaan. Toch besloten beide teams geen spelers rust te geven. Bayern-coach Pep Guardiola ruimde een basisplaats in voor onder anderen Arjen Robben.

De thuisploeg beëindigde het duel met tien man. In blessuretijd kreeg Rafinha een rode kaart wegens een slaande beweging.