Arsenal na strafschoppen langs Wigan in FA Cup

Arsenal houdt zicht op de eerste prijs sinds 2005. De ploeg van coach Arsène Wenger kwam zaterdag in de halve finale van de FA Cup met de schrik vrij. Pas na strafschoppen werd Wigan Athletic, de titelverdediger, verslagen. Na de reguliere speeltijd en verlenging stond het 1-1.

Arsenal, dat in de Engelse titelstrijd en de Champions League al is uitgeschakeld, nam snel het initiatief tegen de tweededivisionist, maar een treffer bleef uit. Na een uur sloeg Wigan aan de andere kant genadeloos toe na een fout van Per Mertesacker. De Duitse mandekker vloerde zijn tegenstander in het strafschopgebied, waarna Jordi Gómez de toegekende penalty benutte.

Tien minuten voor tijd herstelde Mertesacker zich door een verdwaald schot met zijn hoofd tot doelpunt te promoveren. Daarvoor waren Bacary Sagna, met een schot op de paal, en Kieran Gibbs, kopbal gekeerd, al dichtbij. In de verlenging trof Alex Oxlade-Chamberlain de lat, maar doelpunten bleven uit.

In de strafschoppenserie groeide Lukasz Fabianski uit tot de held van Arsenal. De Poolse doelman keerde twee inzetten. Aan Londense zijde was iedereen wel succesvol.

Arsenal veroverde de FA Cup voor het laatst in 2005. Dat is tevens de laatste prijs van de club. De tegenstander in de finale van 17 mei komt uit het duel tussen Hull City en Sheffield United. Die ploegen treffen elkaar zondag.