[PD] Real Madrid passeert Barcelona na eenvoudige zege

Real Madrid heeft optimaal geprofiteerd van de misstap van FC Barcelona in de Primera División. De ploeg van coach Carlo Ancelotti won zaterdag in Estadio Santiago Bernabéu met 4-0 van Almería. Daardoor passeert de Koninklijke Barcelona en komt het op gelijke hoogte met stadgenoot en koploper Atlético Madrid.

Ángel di María zette Real, dat eerder deze week ten koste van Borussia Dortmund de halve finale van de Champions League bereikte, voor rust op voorsprong. In de tweede helft voerden Gareth Bale, Isco en Álvaro Morata de score op. Cristiano Ronaldo ontbrak door een hamstringblessure.

Barcelona zag de titel eerder op de avond uit zicht verdwijnen door een 1-0 nederlaag bij Granada. De achterstand op de clubs uit Madrid is een punt. Atlético speelt bovendien zondag nog tegen Getafe.

Woensdag spelen Barça en Real tegen elkaar. Met als inzet de Copa de Su Majestad el Rey Don Juan Carlos I, kortweg Copa del Rey.