Leerdam: "Je mag niet zo verliezen"

Kelvin Leerdam zag Vitesse met een zoveelste domper op rij op de proppen komen in het competitieduel met SC Cambuur. De verdediger was zelf verantwoordelijk voor één treffer. Ook maakte hij een eigen doelpunt. Het resulteerde in een 4-3 overwinning voor Cambuur, dat zich daarmee geen zorgen meer hoeft te maken over lijfsbehoud in de Eredivisie.

"We hadden heel veel mensen voor ons gewonnen. Trainers, analisten, media. Er werd met veel respect over ons gesproken. Maar als je je laat aftroeven en niet met het mes tussen de tanden speelt zie je wat er gebeurt. Dit komt keihard aan, we hebben nu al vijf keer op rij niet gewonnen", zegt Leerdam tegen Omroep Gelderland.

"Ik kreeg de bal verkeerd op mijn hoofd en hij ging in de goal. Het is niet best. We maken zelf drie goals, dan mag je niet verliezen. We hebben ons gewoon laten aftroeven. Soms gaat het ook om mentaliteit en dat hebben we vandaag niet laten zien."

Door de gênante nederlaag van Vitesse in Leeuwarden leggen de Arnhemmers de vierde plek in de Eredivisie te grabbel. PSV kan vanmiddag, bij winst op Feyenoord, opstomen naar plek vier. Mocht dat zo blijven, dan veroveren de Eindhovenaren een direct Europa League-ticket en speelt Vitesse play-offs.