Jansen: "Viel niets te halen voor Roda"

FC Twente-trainer Michel Jansen maakte zich gisteravond geen moment druk over het resultaat tegen Roda JC. De oefenmeester zag Twente met 3-0 winnen van Roda. Een geflatteerde uitslag, want de Tukkers waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Door de driepunter blijft Twente volop in de race voor het bemachtigen van een direct Europees ticket.

"Dit was voor ons een prima avond", zegt Jansen op de clubsite van Twente. "Na een minuut of acht hadden we al drie honderd procent kansen. Vanaf de eerste minuut hebben we Roda JC geen moment het gevoel gegeven dat hier wat te halen viel. In de eerste helft was het soms één grote rondo en we kunnen onszelf alleen verwijten dat het bij rust slechts 2-0 was."

Twente kon door de overwinning de zure smaak van de afgelopen weken wegspoelen. De club speelde twee keer op rij gelijk in een thuiswedstrijd. "Aan de zijde van Roda begrijp ik dat ze teleurgesteld zijn over hun spel, maar dat was ook onze verdienste. We schakelden snel om, zetten goed druk en hadden de bal snel weer in bezit."

De zege was grotendeels te danken aan twee doelpunten van winteraankoop Torgeir Børven. De Noor nam tegen Roda de plek in van Luc Castaignos en bewees zijn waarde. "Ik had vaker kunnen scoren, maar dat neemt niet weg dat ik blij ben met mijn twee doelpunten. Het is heerlijk om voor de eigen fans te scoren."

Børven moet de komende tijd laten zien dat hij goed genoeg is om Castaignos uit de basisploeg te verdrijven. "Het was voor mij belangrijk om mijn kans te pakken en aan de trainer te laten zien dat ik het niveau aankan. Ik voel dat het elke week beter gaat. Het was geweldig om bij mijn basisdebuut in De Grolsch Veste te scoren."