[PL] Liverpool zet tegen City stap richting landstitel

De eerste landstitel sinds 1990 komt voor Liverpool steeds dichterbij. De ploeg van Brendan Rodgers versloeg Manchester City zondag op Anfield met 3-2. Liverpool nam door de zege zeven punten voorsprong op de Citizens en werd titelkandidaat nummer één.

City is ondanks de fikse achterstand verre van uitgeschakeld in de titelstrijd. De equipe van Manuel Pellegrini heeft namelijk twee duels minder gespeeld dan Liverpool. Chelsea, dat twee verliespunten meer heeft dan de Reds, maakt ook nog volop kans op de titel.

Liverpool begon tegen City furieus en zette de landskampioen van 2012 stevig onder druk. De Citizens capituleerden al na zes minuten. Na een fraaie pass van Luis Suarez rondde Raheem Sterling knap af. Twintig minuten later kopte Martin Skrtel de 2-0 tegen het net.

Na rust kwam City sterk terug en scoorde David Silva na 57 minuten de aansluitingstreffer. Glen Johnson was vijf minuten later met een ongelukkig eigen doelpunt verantwoordelijk voor de 2-2, waarna Philippe Coutinho twaalf minuten voor tijd vanuit de draai knap de winnende treffer scoorde.

De slotfase werd ontsierd door een rode kaart voor Jordan Henderson. De Engelsman van Liverpool werd in blessuretijd naar de kant gestuurd.