Uitslag PSV - Feyenoord

Feyenoord heeft in de strijd om plaats twee in de Eredivisie goede zaken gedaan door voor het eerst in tien jaar de topper uit bij PSV met 0-2 te winnen. Door dit resultaat is Ajax nog geen landskampioen. PSV blijft door dit resultaat vijfde staan, één punt achter Vitesse dat zich eerder dit weekend in Cambuur verslikte.

PSV begon goed aan de topper tegen Feyenoord, maar alleen Brenet kon in het eerste kwartier gevaarlijk worden. Daarna draaiden de bezoekers de rollen om en kregen via onder meer Immers kansjes. Na bijna een half uur spelen was het raak toen Mathijsen een vrije trap van Vilhena achter PSV-doelman Zoet wist te koppen. Nog voor rust hadden de Rotterdammers de 0-2 op de borden moeten zetten, maar twee dotten van kansen waren niet aan Pellè besteed.

Janmaat maakt via een hard schot de 0-2 (Pro Shots/Kay Int Veen)

Ook na rust deelde de ploeg van Ronald Koeman de lakens uit en Immers had het duel in het slot moeten gooien, maar weigerde dit te doen. Aan de andere kant kregen Hiljemark en Depay kansen, maar zij troffen doelman Mulder op hun weg. Ook Zoet liet zich gelden, maar had een kwartier voor tijd geen antwoord op een hard schot van Janmaat: 0-2.