Ook Haase vlot onderuit in Monte Carlo

Na Igor Sijsling is ook Robin Haase al in de eerste ronde van het masterstoernooi in Monte Carlo uitgeschakeld. De Haagse tennisser boog met 1-6, 7-5 en 3-6 voor de Rus Dmitri Tursunov. Sijsling was eerder zondag nipt ten onder gegaan tegen Jérémy Chardy.

Haase verloor de eerste set in een mum van tijd met 6-1. In de tweede set had hij zelf echter de touwtjes in handen en nam een dubbele break voorsprong: 5-1. Hij liet Tursunov van dat moment echter weer terugkomen op gelijke hoogte alvorens met zijn derde break van de set op 6-5 te komen. Nu serveerde hij het bedrijf wel uit.

In de derde set leverde Haase vervolgens meteen zijn opslag in. Die tegenslag kwam hij niet meer te boven en op 3-5 achter serveerde hij om in de wedstrijd te blijven. Dat lukte niet want Tursunov brak de Hagenaar opnieuw.

Thiemo de Bakker plaatste zich voor het hoofdschema bij het challengertoernooi in Santiago. In de Chileense hoofdstad was hij in de laatste kwalificatieronde de Fransman Mathias Bourgue met tweemaal 6-3 de baas. De Bakker was als eerste geplaatst in het kwalificatietoernooi.