[Moto2] Uitslag Grand Prix van Amerika

Maverick Viñales heeft de Grand Prix van Amerika gewonnen. De jonge Spanjaard, die pas zijn tweede race reed in de Moto2, nam laat in de wedstrijd de leiding over en maakte vanaf dat moment grote indruk door op het oog simpel weg te rijden van de rest. 

Nadat de wedstrijd vanwege lichte regenval enige tijd werd uitgesteld konden de rijders van start gaan. Polesitter Esteve Rabat moest zijn eerste plek direct inleveren bij Julián Simón, terwijl ook Dominique Aegerter er voorbij ging. Niet veel later pakte de Zwitser zelfs de leiding over van Simón. Ook de Belg Xavier Simeon mengde zich in de strijd en wist zich zelfs naar de tweede plek te rijden.

In de tweede ronde deed Johann Zarco, gestart op plek twee, een poging om de derde plaats terug te winnen van Simón. Door zijn onbesuisde actie ramde hij de Spanjaard echter hard van de baan en ging hij ook zelf onderuit. Na de eerste rondes reed een kopgroep van vier rijders zich los van de rest. Simeon lag op kop, gevolgd door Aegerter, Viñales en Mika Kallio.

Met zeven ronden te gaan leek Simeon nog goede kans te hebben op zijn eerste overwinning, maar dat vergooide hij door zich te verremmen en terug te vallen naar plek vijf. Daardoor lagen Aegerter en Viñales samen op kop, gevolgd door de teamgenoten Rabat, die net daarvoor de aansluiting vond, en Kallio. 

Bij het eerste kansje sloeg Viñales, vorig jaar nog wereldkampioen in de Moto3, zijn slag en pakte hij de leiding over van Aegerter. De Zwitser leek last te hebben van zijn banden, want niet veel later ging ook Rabat er voorbij. Ook Rabat, in Qatar nog de winnaar, kon echter niks uitrichten tegen de oppermachtige Viñales. 

Zonder veel gevechten ging het verder naar de finish, waar de pas negentienjarige Viñales als eerste overheen reed. Rabat werd tweede, met daarachter Aegerter. Simeon leek na zijn grote fout toch op weg naar de vierde plaats, maar de Belg schoof in de laatste ronde onderuit. Kallio werd daardoor vierde, voor Simone Corsi en Tom Lühti.