Koeman: "Gun Ajax twee weken uitstel"

Feyenoord voorkwam zondag met een zege bij PSV (0-2) dat Ajax het kampioensfeest kon gaat vieren. Trainer Ronald Koeman vond dat leuke bijkomstigheid van de winst. Feyenoord won zondagmiddag in het Philips Stadion en kan in theorie Ajax nog van de titel afhouden.

Het gat tussen de koploper en de nummer twee is zes punten, met twee duels te gaan. De Rotterdammers krijgen nog SC Cambuur op bezoek en gaat op de laatste speeldag op bezoek bij AZ.

Ajax kan over twee weken kampioen worden bij Heracles Almelo. "Dat ze bij Ajax het feest nu twee weken moeten uitstellen, gun ik ze wel", zegt Koeman met een knipoog tegen FOX Sports. "We hebben een heel grote stap gezet richting de tweede plaats."

"De overwinning is helemaal verdiend en die mogen we nu even vieren. We zijn als ploeg verder dan PSV. Na rust waren we heer en meester", aldus de coach die in het verleden kampioen werd met Ajax en PSV. Koeman stevent met Feyenoord af op de tweede plek.

Koeman zag zijn team voor de zesde keer op rij winnen in de Eredivisie. De oud-international vertrekt na dit seizoen uit De Kuip. "Een mooier afscheid dan dit kan ik me niet wensen. De volgende stap is dat de club écht gaat meedoen om de prijzen, maar dat is niet meer aan mij."

"We hadden nog twee of drie doelpunten kunnen maken, maar het ontbrak aan de rust en het overzicht. Als Graziano Pellè écht heel goed was geweest, hadden we ruimer gewonnen. Dat heb ik net ook tegen hem gezegd. Graziano speelde fantastisch, maar had er wel een paar mogen maken", besluit Koeman.