Tankink: "Dacht even dat ik kon winnen"

Voor Belkin verliep Parijs-Roubaix niet zoals verwacht. Kopman Sep Vanmarcke eindigde net buiten het podium en moest genoegen nemen met de vierde plek. Bram Tankink was in elk geval tevreden met zijn eigen optreden, zo vertelde hij na afloop tegenover Wielerflits.

"Ik heb mijn taken uit kunnen voeren. Volgens mij zat ik drie of vier keer mee met een aanval. De laatste keer was het de bedoeling dat ik Sep naar Boonen en zijn groepje zou brengen. Ik zat in die groep op Sep te wachten, maar ineens was het gat al bijna een minuut en was hij er nog steeds niet. Er waren echter drie hele snelle mannen bij en dus was het zeker niet mijn bedoeling om mee te gaan rijden in die groep", aldus de 35-jarige Tankink.

Zelfs de overwinning had De Tank op een gegeven niet uit zijn hoofd gezet: "Toen de voorsprong bijna een minuut was heb ik even gedacht dat onze plannen zouden wijzigen en ik het voor het team zou moeten doen. Als het gat richting twee minuten gaat zou dat de beste optie zijn, maar onder andere door wind tegen kwam het niet zo ver", besluit de routinier.