Mathijsen: "Tweede plek belangrijker dan naar WK"

Joris Mathijsen had zondag een groot aandeel in de zege van Feyenoord op PSV. De routinier is niet bezig met het Nederlands elftal. De 34-jarige Mathijsen maakte tegen PSV de openingstreffer. De 84-voudig international stond de laatste drie competitieduels geblesseerd aan de kant. De routinier liet in Eindhoven een goede indruk achter, maar Mathijsen is niet bezig met een uitverkiezing voor het Nederlands elftal.

"Iedereen is bezig met het WK, maar ik heb dat allemaal al meegemaakt. Ik weet hoe mijn situatie daar is", zegt Mathijsen tegen RTV Rijnmond. Bondscoach Louis van Gaal zat samen met Robin van Persie en Kevin Strootman op de tribune. "Ik speel bij Feyenoord en ik vind het veel belangrijker om tweede te worden dan dat ik naar het WK ga. Ik zie het wel en reken nergens meer op."

"De tweede plaats is ook het maximaal haalbare. We hebben het iets te vaak af laten weten. Je moet ook eerlijk zijn: dit is pas de eerste overwinning die we halen in een grote uitwedstrijd", aldus de routinier, die met Oranje de WK's in 2006 en 2010 meemaakte. Feyenoord is hard op weg om de tweede plaats te veroveren in de Eredivisie.

Mathijsen speelde dit seizoen achttien competitiewedstrijden voor Feyenoord. De laatste keer dat de Brabander in actie kwam voor het Nederlands elftal was in september 2012 tegen Hongarije. Bondscoach Louis van Gaal koos sindsdien voor onder meer Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Karim Rekik en Joël Veltman in het hart van de defensie.