Vlaar wil ploeggenoten Villa wakker schudden

Ron Vlaar maakt zich zorgen over de situatie waarin zijn club Aston Villa zich bevindt. Na vier nederlagen op rij ziet Villa de degradatiestreep in de Premier League met rasse schreden dichterbij komen. "We moeten deze slechte serie stoppen en zo snel mogelijk wedstrijden gaan winnen", zegt de aanvoerder tegen Sky Sports.

Vlaar vindt dat iedereen zich bewust moet zijn van de ernst van de situatie. "We moeten nu een eenheid vormen", zegt de oud-Feyenoorder. "We hebben zeker de kwaliteiten om de boel om te draaien, maar zullen het geluk ook af moeten dwingen. We hebben hier altijd hard gewerkt en weten dat al het goede daarmee begint"

Het recente verval lijkt samen te hangen met de zware blessure van topscorer Christian Benteke, die dit seizoen niet meer in actie komt. "Natuurlijk werkt dat niet in ons voordeel, al blijft het natuurlijk het ergste voor de speler zelf", zegt Vlaar. "Maar we moeten daar mee om zien te gaan, onze verantwoordelijk nemen en het niet gebruiken als excuus."

Met nog vijf wedstrijden te spelen bezet Aston Villa de veertiende plaats, vier punten boven de degradatiestreep. "Veel teams onder ons hebben gewonnen", doelt hij op zeges van Fulham en Cardiff City. "Het schuift steeds verder in elkaar. Daarom moeten we de ernst van de situatie tot ons door laten dringen."