N.E.C. hoopt: "Kan net genoeg zijn"

N.E.C. Nijmegen zette zondag een kleine stap richting handhaving. De kwakkelende Nijmegenaren verlieten het AFAS Stadion van AZ met een punt op zak. De nummer zeventien van de Eredivisie is verwikkeld in een hevige strijd tegen degradatie, en kan ieder punt goed gebruiken. De ontlading na de late gelijkmaker tegen AZ was dan ook groot.

Omdat hekkensluiter Roda JC opnieuw onderuit ging, groeide het gat met de Limburgers naar drie punten. "Dit kan net genoeg zijn", zei Jeffrey Leiwakabessy na afloop tegen Omroep Gelderland.

N.E.C. kwam er bij vlagen niet aan te pas in Alkmaar, en mocht zich gelukkig prijzen met een puntendeling. "Het maakt ook helemaal niet uit hoe we de punten halen. Na het verlies van Roda JC hoopten we hier te stunten. En dat kunnen we ook over twee weken tegen FC Twente."

Het programma van de resterende twee speelronden lijkt in het voordeel van Roda te spreken. De Kerkradenaren krijgen nog bezoek van FC Groningen en reizen op de laatste speeldag naar Deventer voor een bezoek aan Go Ahead Eagles. Voor N.E.C. wachten nog ontmoetingen met FC Twente (thuis) en Ajax (uit).

Leiwakabessy weet dat zijn ploeg nog vol aan de bak zal moeten om rechtstreekse degradatie af te wenden. "Natuurlijk hebben we op papier een zwaarder programma, maar je weet het nooit. Als we het maar met elkaar doen en compact spelen zoals we ook hier hebben gedaan."


De spelers van N.E.C. vieren het doelpunt tegen AZ (PRO SHOTS/Ed van de Pol)