Kum: "Zit niet aan mijn top bij Heerenveen"

Christian Kum tast nog in het duister omtrent zijn toekomst. De 28-jarige verdediger wil voorlopig alle opties open houden. Kum moest Kenny Otigba eerder dit seizoen voor zich dulden op zijn favoriete positie in het centrum van de verdediging, maar geldt inmiddels als eerste keus. Het is nog maar de vraag of dat na de zomer nog steeds het geval is.

Marco van Basten verlaat sc Heerenveen in de zomer voor een nieuwe uitdaging, en Kum sluit niet uit dat hij die weg zal volgen. Zijn aflopende contract werd officieel opgezegd, dus de ervaren mandekker is vrij om te gaan en staan waar hij wil.

Toch is ook een nieuw contract bij Heerenveen een optie. "Ik wil altijd aanhoren wat een club je te bieden heeft", liet hij zich ontvallen aan sc Heerenveen TV. "Ik heb het nu naar mijn zin hier. Ik speel, dat is ook belangrijk."

Voorlopig houdt Kum zich niet veel bezig met zijn toekomst. "Ik wacht rustig af wat er gaat gebeuren. Ik zit nog lang niet aan mijn top en ik denk dat ik nog wel een even meekan." Sinds 2012 staat Kum in Friesland onder contract. Daarvoor kwam de in Frankfurt am Main geboren verdediger jarenlang uit voor ADO Den Haag. Zijn opleiding genoot hij deels bij Feyenoord.