Seizoen zit erop voor Willems

Hij maakte ogenschijnlijk al weinig kans op deelname aan het WK, en lijkt het toernooi nu helemaal te moeten vergeten: Jetro Willems kampt met een knieblessure. Afgelopen zondag moest de talentvolle linksback zich laten vervangen tijdens de 2-0 thuisnederlaag tegen Feyenoord, met naar nu blijkt een ernstige blessure. Onderzoek heeft uitgewezen dat de binnenband van zijn knie beschadigd is.

Dat meldt PSV via de officiële kanalen. De prognose luidt dat Willems 'enkele maanden' zal moeten toekijken. Het seizoen van PSV zit er dus definitief op voor de twintigjarige Rotterdammer, die zich volgens de clubsite richt op de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Willems heeft elf interlands achter zijn naam staan. Het afgelopen jaar is hij nog in beeld geweest bij Louis van Gaal, getuige zijn oproep voor de interland tegen Japan in november. Sindsdien kwam Willems niet meer in actie voor Oranje.

Tijdens het EK van twee jaar geleden maakte Willems nog deel uit van de vaste kern van Oranje. Bert van Marwijk liet de toen achttienjarige verdediger diverse malen in zijn basisopstelling opdraven.