Definitieve rentree zwemlegende Phelps

Michael Phelps gaat definitief zijn rentree maken in het wedstrijdbad. De achttienvoudig olympisch kampioen zal later deze maand in actie komen tijdens de Arena Grand Prix in Mesa, Arizona. Dat heeft de organisatie van de wedstrijd maandag bekend gemaakt.

In maart werd al bekend dat Phelps weer serieus aan het trainen was. In de herfst van 2013 werd door het Amerikaanse anti-dopingagentschap USADA zelfs al bekend gemaakt dat de Amerikaan twee out-of-competition dopingtests had ondergaan. Voor sporters die zich teruggetrokken hebben is dit een noodzakelijk iets om weer terug te mogen keren.

De verplichte wachttijd van negen maanden, waarin sporters beschikbaar moeten zijn voor dopingtests, zit er nu op voor Phelps en dus is zijn rentree aanstaande. Het is nog niet bekend welke afstanden hij zal gaan zwemmen in Mesa, daarvoor moet gewacht worden op de officiële startlijsten die later deze week uitgebracht worden. 

In de wedstrijden uit de Grand Prix-serie staat doorgaans een groot deel van de Amerikaanse zwemtop aan de start. Swimming World heeft aan Bob Bowman, de coach van Phelps, gevraagd het bericht van de organisatie van de wedstrijd in Mesa te bevestigen. Een antwoord daarop laat nog even op zich wachten. De wedstrijden vinden plaats van 24 tot en met 26 april.