Klaassen: "Hopelijk een dubbel feest"

Ajax maakt kans op de dubbel dit seizoen. Davy Klaassen en Stefano Denswil kijken uit naar de bekerfinale tegen PEC Zwolle en het kampioensduel bij Heracles Almelo. Klaassen (21) en Denswil (20) braken dit seizoen definitief door bij Ajax. Klaassen scoorde tien keer in 24 competitieduels en Denswil vond één keer het net in zestien wedstrijden.

Beide spelers hoopten afgelopen weekend de landstitel in ontvangst te nemen. Ajax won weliswaar van ADO Den Haag, maar nummer twee Feyenoord klopte PSV.

"Met zes punten voorsprong en nog twee wedstrijden te gaan zijn we in principe al kampioen. Maar het liefst hadden we de titel nu al binnen", aldus Klaassen op de clubsite van Ajax. "Over twee weken is het hopelijk dubbel feest. Want zondag willen we eerst dolgraag de beker winnen. Ik verheug me op de finale."

Denswil lijkt na vier duels in de basis weer op de bank plaats te moeten nemen. Niklas Moisander is naar verwachting op tijd fit voor de bekerfinale tegen PEC Zwolle. "Ik reken er niet op dat ik zondag speel, maar ik hoop dat ik toch in actie kom. We hebben stiekem wel te horen gekregen dat de beker nog ontbreekt op het palmares van onze trainer", aldus de centrale verdediger.

Trainer Frank de Boer veroverde drie landstitels met Ajax, maar de nationale beker won hij nog niet als coach. De recordkampioen treft PEC Zwolle zondag in De Kuip. Een week later volgt het competitieduel met Heracles Almelo. De Amsterdammers zijn bij een zege op de Tukkers voor de vierde keer op rij kampioen van Nederland.