"Juventus kan volgend jaar Champions League winnen"

Binnen de eigen landsgrenzen is Juventus al enige tijd oppermachtig, en volgens Marcello Lippi kan de club uit Turijn het machtsgebied spoedig uitbreiden. De huidige trainer van Guangzhou Evergrande denkt dat Juventus volgend seizoen in staat is om de Champions League te winnen. Dit jaar vond De Oude Dame haar Waterloo in de groepsfase, toen Galatasaray het avontuur van Juve beëindigde.

Inmiddels is Juventus hard op weg om de Europa League binnen te slepen, en volgens Lippi kan de ploeg volgend seizoen een grote rol spelen in de belangrijkste Europese clubcompetitie.

"Juventus is een team vol potentie", steekt de ervaren oefenmeester van wal ten overstaan van Tuttosport. "Ze worden steeds beter. Ze kunnen volgend seizoen al de eindstreep halen in de Champions League. Natuurlijk hangt er veel af van de loting, maar je hebt altijd een beetje geluk nodig."

Winnaarsmentaliteit is de sleutel tot succes, meent Lippi. "Naast een paar zomeraankopen, moet Juventus die winnaarsmentaliteit meenemen naar Europa. In de Serie A zijn ze overduidelijk de beste ploeg, maar ze moeten het ook in de Champions League laten zien."

"Het zou veel verschil maken als ze van één of twee grote tegenstanders winnen. Het zou het vertrouwen een aanzienlijke boost geven als dit vroeg in het toernooi zou gebeuren. Ook het winnen van de Europa League zou helpen."