Voorwaardelijke boete NAC voor vuurwerk

NAC Breda heeft van de KNVB een voorwaardelijke boete van duizend euro gekregen voor de mislukte sfeeractie voor het thuisduel met FC Utrecht op 28 maart. NAC kreeg van de KNVB toestemming om vuurwerk af te sterken voor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (2-2).

Dat ging niet helemaal goed.Door een constructiefout in het afvuurmechanisme raakte het veld beschadigd. Na een aantal harde knallen bleven 'kraters' achter in het veld.

Vlak voor de aftrap moesten de gaten met zand gevuld worden. "Het is jammer dat deze goed voorbereide show verkeerd heeft uitgepakt", zei NAC-directeur Justin Goetzee over de vuurwerkshow in het Rat Verlegh-stadion. Kees Kwakman hielp op het veld mee met het opruimen van de houtsplinters.

"Ik zag de stukken hout met spijkers op het veld liggen, levensgevaarlijk voor ons", aldus NAC-middenvelder Kwakman vorige maand tegen FOX Sports. "Ik moet me eigenlijk inhouden, maar dit is echt weer typisch NAC. Die kinderen in de line-up schrokken zich helemaal het leplazarus, die huilden bijna."

"Dan vraag ik me af: is dit nu de bedoeling? Niet te geloven, ik stond met allemaal houtstukken in mijn handen. Het is misschien ook een beetje zoals wij spelen. Het idee is leuk, maar de uitvoering niet helemaal. Misschien identificeren de fans zich daar wel mee", zei Kwakman toch nog met glimlach op zijn gezicht.