Pieters: "Ik kijk het WK op de tv, denk ik"

Erik Pieters verwacht niet naar het WK te gaan komende zomer. De linksback van Stoke City speelde vorig jaar zomer zijn laatste interlands voor Oranje. Pieters (25) kent bij Stoke City een prima debuutseizoen.

De vleugelverdediger verruilde vorig jaar zomer PSV voor een transfer naar de Engelse middenmoter. Met The Potters staat Pieters na 34 wedstrijden op de tiende plaats in de Premier League. Pieters deed in 33 competitieduels mee bij Stoke.

De zeventienvoudig international was zaterdag matchwinner bij Stoke. Tegen Newcastle United maakte de Tielenaar de enige treffer (1-0). Met een afgezwaaide voorzet passeerde Pieters landgenoot Tim Krul in het doel van The Magpies. Ondanks de goede vorm van de linksback ontbreekt hij al langere tijd bij het Nederlands elftal.

De hoop op het WK heeft Pieters nog niet definitief opgegeven, maar hij beseft dat de kans klein is. De verdediger ging in juni vorig jaar nog mee naar Azië voor oefenduels met Indonesië en China, sindsdien ontbrak hij bij de ploeg van bondscoach Louis van Gaal. Daley Blind en Bruno Martins Indi kregen de voorkeur op de linksbackpositie.

"Ik heb natuurlijk nog hoop op het WK, maar ik kijk het WK op de tv, denk ik", zegt Pieters tegen The Stoke Sentinel. "We hebben nog vier wedstrijden te gaan in de competitie. Ik ga alles geven in die duels en dan ga ik of op vakantie of naar het WK", aldus de oud-speler van FC Utrecht en PSV.

Pieters kon zondag nagenieten van zijn winnende goal tegen Newcastle. "Iedereen weet dat Krul een goede vriend van mij is. Het was erg leuk om tegen hem mijn eerste goal voor Stoke te maken. We zijn nog steeds vrienden, vermoed ik. Hij was wel een beetje teleurgesteld. Ik houd van aanvallen, maar mijn hoofdtaak is verdedigen en we willen graag vier clean sheets in de laatste wedstrijden", besluit de linksback.