Ancelotti: "Zidane wordt geweldige trainer"

Carlo Ancelotti denkt dat zijn assistent Zinedine Zidane een mooie toekomst als coach tegemoet gaat. Het duo werkt sinds dit seizoen samen bij Real Madrid. Ancelotti (54) kwam vorig jaar zomer over van Paris Saint-Germain en voegde voormalig topvoetballer Zidane (41) toe aan de technische staf.

De Fransman was in de periode van José Mourinho al technisch adviseur bij De Koninklijke. In zijn nieuwe rol staat de voormalig Europees en wereldkampioen dichterbij de spelersgroep.

Zidane praat volgens hoofdtrainer Ancelotti meer met spelers dan hij. "Zizou voert meer individuele gesprekken. Hij kent de spelers ook beter dan ik. Ik praat niet heel veel met hen", zei de Italiaanse coach tegenover Spaanse media. Ancelotti ziet geen meerwaarde in het urenlang spreken met spelers.

"Ik vind het onzin om met spelers te praten die niet spelen. Ik had eens een coach die tegen mij zei: Carlo, je bent heel erg belangrijk voor mij. Maar hij zette mij zelden in de basis. Als je veel met spelers praat, verlies je respect. Zizou doet het op een goede manier. Als hij praat, luisteren ze. Iedereen respecteert hem."

Zidane werd al in verband gebracht met een baan bij AS Monaco en Olympique Marseille. Ancelotti denkt dat de oud-speler van onder meer Juventus en Real Madrid een mooie toekomst tegemoet gaat als trainer. "Hij heeft alleen al veel charisma. Hij werkt ook hard en goed. Ik zie in hem een geweldige trainer", aldus de coach van Real.