Strootman: "De support geeft mij kracht"

Kevin Strootman is herstellende van een zware knieblessure. De middenvelder mist het WK in Brazilië, maar heeft vertrouwen in een sterke terugkeer. Strootman (24) raakte vorige maand zwaargeblesseerd in het uitduel van AS Roma bij Napoli.

De 25-voudig international werd in Nederland met succes geopereerd. Strootman is aan de maandenlange revalidatie begonnen. De verwachting is de oud-speler van Sparta Rotterdam, FC Utrecht en PSV in oktober zijn rentree kan maken.

De Ridderkerker bekeek zondag samen met bondscoach Louis van Gaal en Robin van Persie PSV-Feyenoord. Na het duel sprak Strootman met PSV TV. "Ik concentreer me nu volledig op mijn revalidatie. Ik denk daarbij aan spelers die ook een zware blessure hebben gehad. Zij kwamen daarvan sterker en nog volwassener terug. Dat biedt houvast."

Strootman heeft zich neergelegd bij zijn afwezigheid op het WK. "Er zijn ook ergere dingen in het leven. Maar voor een voetballer is dit wel heel vervelend. Ik voel me steeds iets beter worden en ik werk elke dag aan mijn herstel. Het enige waar ik aan denk is een terugkeer op het voetbalveld", aldus de middenvelder van AS Roma.

De Romeinen staan tweede in Italië en kunnen zich opmaken voor Champions League-voetbal volgend seizoen. "Het team doet het heel goed en ik kan niet wachten om in de Champions League uit te komen. Ik moet zeggen dat ik ook erg gelukkig met de steun van journalisten, fans, (ex-)teamgenoten en de clubs waar ik heb gespeeld. De support geeft mij kracht."