Benítez: "Mertens is een voorbeeldprof"

Dries Mertens verovert dit seizoen de harten van de Napoli-fans. De Belg is volgens trainer Rafael Benítez een voorbeeldprof en van grote waarde voor zijn ploeg. Mertens (26) verhuisde vorig jaar zomer van PSV naar Napoli. De 22-voudig international kent een goed debuutseizoen in de Serie A.

De Belg maakte afgelopen weekend tegen Lazio (4-2 zege) zijn achtste goal in de Italiaanse competitie. Mede door de treffers en de zes assists van Mertens staat Napoli op derde plaats.

"Ik ken Dries goed. Ik weet waartoe hij in staat is", zegt Benítez tegen Italiaanse media. "Hij leert ook steeds beter om te gaan met defensieve aspecten. Dries is een voorbeeldprof. Hij kan zich nog steeds verbeteren en ons nog meer plezier bezorgen", aldus de Spaanse coach van I Partenopei, derde achter Juventus en AS Roma.

Gonzalo Higuaín stal de show tegen Lazio. De Argentijnse spits scoorde drie keer voor de Napolitanen. San Paolo genoot met volle teugen. "We zagen drie doelpunten van Higuaín en een mooie goal van Mertens. We hebben de supporters een mooie show voorgeschoteld. Ze verdienen veel respect", zegt Benítez.

"Ik zeg altijd dat je goed kan spelen met zowel verdedigende als aanvallende fases in de wedstrijd. Maar wat uiteindelijk telt is de balans. Dat heb ik altijd geprobeerd door te voeren bij de teams waarmee ik heb gewerkt", besluit de Spanjaard, die vorig seizoen met Chelsea nog de Europa League-titel veroverde. Benítez werkte eerder ook voor onder andere Liverpool, Valencia en Internazionale.