Duitse aanklagers geloven Ecclestone niet

De Duitse aanklagers geloven niet in het verhaal dat Formule 1-baas Bernie Ecclestone gechanteerd zou zijn. De 83-jarige Brit betaalde 44 miljoen dollar aan voormalig bankier Gerhard Gribkowsky, maar van afpersing is volgens hen geen sprake.

De betaling vond plaats rond de verkoop van de aandelen van de Formule 1 aan CVC Capital. Gribkowsky begeleidde de verkoop namens zijn werkgever BayernLB en ontving hiervoor geld van Ecclestone. Welt am Sonntag weet te melden dat in het 223 tellende document voor de rechtszaak niets over de chantagetheorie van de Brit staat, maar dat de aanklagers het plausibel achten dat Gribkowsky is omgekocht om ervoor te zorgen dat Ecclestone aan de macht kon blijven.

Ecclestone liet aan Sky weten alle vertrouwen te hebben in de rechtszaak die volgende week van start gaat. "We gaan ons best doen om de sport te runnen terwijl deze zaak loopt. De rechter is wat dat betreft bereid om mee te denken, dat is goed. De zittingen vinden alleen op dinsdagen en woensdagen plaats. Dan kan ik in elk geval blijven doen wat ik doe."