Gerrard: "Spirit van Istanbul gebruiken"

Steven Gerrard is met Liverpool hard op weg naar zijn gedroomde landstitel. De aanvoerder van The Reds hoopt de resterende vier competitieduels te winnen. Liverpool gaat na 34 duels aan de leiding in de Premier League.

De ploeg van manager Brendan Rodgers boekte zondag tegen concurrent Manchester City de tiende overwinning op rij. De eerste landstitel sinds 24 jaar komt daarmee weer dichterbij. De koploper in Engeland gaat zondag op bezoek bij Norwich City (met Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel).

In de strijd om de landstitel gaan de gedachten van aanvoerder Gerrard (33) terug naar een mei-avond in 2005. Toen won Liverpool de Champions League-finale in Istanbul van AC Milan. De Engelsen keken bij rust tegen 0-3 achterstand aan, maar kwamen terug tot 3-3 en wonnen de Europese hoofdprijs uiteindelijk na een strafschoppenserie.

"De wedstrijden worden steeds belangrijker richting het einde van het seizoen. Het duel met Manchester City was sowieso erg intens omdat ze een concurrent zijn. Maar we moeten Norwich nu zien als Manchester City. Of als Chelsea of Manchester United. We moeten beseffen hoe belangrijk deze wedstrijd is", zegt Gerrard tegen Engelse media.

"We moeten de wedstrijd tegen Norwich benaderen als die tegen AC Milan in 2005. We moeten de spirit van Istanbul gebruiken. Zo hoor je in de top te voetballen. We moeten spelen alsof we de beste ploeg van de wereld tegenover ons hebben staan", aldus de routinier, die met Liverpool de Champions League, UEFA Cup, UEFA Super Cup, FA Cup en League Cup won, maar nooit de landstitel.

Liverpool is in bloedvorm met tien zeges op rij. "Het is een mooie serie, maar we hebben er nog niets aan. Als voetballer wil je uiteindelijk iets in handen hebben om jezelf te belonen. We kunnen dertien wedstrijden op rij winnen en uiteindelijk door een nederlaag in de laatste wedstrijd met lege handen achterblijven. Dan heeft niemand het meer over de serie."

"De mensen herinneren de goede serie alleen als we kampioen worden. We moeten vergeten op welke positie we staan en wat we tot nu toe hebben bereikt. We moeten ons focussen op het duel met Norwich. We moeten dat duel ingaan alsof het de laatste wedstrijd van onze loopbaan is. Dat moet onze mentaliteit zijn", besluit Gerrard.