Blind: "Ik was er niet blij mee"

Daley Blind en Ricardo van Rhijn kunnen toch in actie komen tijdens de kampioenswedstrijd van Ajax. Het tweetal was afgelopen zondag geschorst. Blind en Van Rhijn stonden tegen Vitesse op scherp en kregen in dat duel een gele kaart van scheidsrechter Björn Kuipers. Hierdoor waren de twee Ajacieden geschorst voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag, wat toen de mogelijke kampioenswedstrijd was.

Doordat Feyenoord afgelopen zondag won van PSV, moet Ajax het kampioensfeest nog even uitstellen. Zodoende kunnen Blind en Van Rhijn volgende week toch in actie komen tijdens de kampioenswedstrijd.

Tegen Heracles Almelo kan Van Rhijn weer in actie komen. "Ik ben sowieso blij dat ik weer mag spelen. En dat het de kampioenswedstrijd betreft, is een bonus", zegt de rechtsback in De Telegraaf. Wat Blind betreft was Ajax zondag al kampioen geworden. "Ik was er niet blij mee. Het is voor mij sowieso een speciaal seizoen. Natuurlijk wil ik graag de kampioenswedstrijd spelen, maar als we tegen ADO Den Haag de titel hadden gepakt, was het voor mij niet minder speciaal geweest."

Tegen ADO Den Haag werden Van Rhijn en Blind vervangen door respectievelijk Ruben Ligeon en Christian Poulsen. "Ruben heeft een heel goede prestatie geleverd. Maar we staan elke dag samen op het veld, dus dat was voor mij geen verrassing", aldus Van Rhijn.