RKC'er Sno gaat voor topzes Eredivisie

Evander Sno is bezig aan zijn laatste maanden in dienst van RKC Waalwijk. Na dit seizoen wil de middenvelder een stapje hogerop. Sno is bezig aan zijn tweede termijn in Waalwijk. Net als in 2012 speelt hij zich ook nu in de kijker bij verschillende clubs uit de Eredivisie.

Waar hij twee jaar geleden koos voor N.E.C. Nijmegen, kan hij nu kiezen uit ADO Den Haag, PEC Zwolle en Heracles Almelo. Sno hoopt echter op een nog betere club. "Hij is zeer gewild", zegt zijn zaakwaarnemer Chiel Dekker in gesprek met Voetbal International.

De 27-jarige middenvelder heeft geen haast bij het uitkiezen van zijn nieuwe werkgever. "Evander neemt alles in overweging, maar heeft een stap naar de topzes in de Eredivisie als eerste doel. We weten dat er clubs zijn die hem volgen, nu is het afwachten of ook die concreet worden."

Sno zat aan het begin van dit seizoen nog zonder club. In oktober vorig jaar kreeg hij de kans om mee te trainen in Waalwijk en maakte indruk op trainer Erwin Koeman. Hij kreeg een contract en speelde tot dusver een belangrijke rol in het elftal van RKC. In 21 wedstrijden scoorde hij vier keer. In het restant van de competitie moet Sno RKC voor degradatie behoeden. De ploeg van Koeman staat op de zestiende plaats.