Schorsing badmintontopper Yong-Dae Lee teruggedraaid

De schorsing voor badmintonners Yong-Dae Lee en Ki-Jung Kim is per direct teruggedraaid. De twee Zuid-Koreanen waren voor een jaar geschorst vanwege het niet goed doorgeven van hun whereabouts en het missen van dopingtests. De Badminton World Federation heeft op basis van nieuw bewijs besloten de schorsing terug te draaien.

Tijdens de eerste behandeling van de zaak in januari kon niet worden bewezen dat Lee en Kim niet zelf verantwoordelijk waren voor de gemiste tests. De Zuid-Koreaanse badmintonbond BKA nam in het beroep echter de schuld op zich. Bondsmedewerkers hadden naamstempels van de badmintonners gebruikt om brieven te ondertekenen waar de sporters niets van afwisten.

Lee en Kim waren niet de enige slachtoffers in de zaak. Zes andere badmintonners hebben twee gemiste tests achter hun naam staan. De BKA moet die zaken ook onderzoeken.

Lee is een grote naam in het badminton. Op de Olympische Spelen van Beijing in 2008 won hij goud bij de gemengde dubbels en vier jaar later in Londen pakte hij brons bij de mannendubbel. Kim won eenmaal brons op het wereldkampioenschap in 2013 bij de mannendubbel.