Orica-GreenEdge zet in op Matthews tijdens Giro

Orica-GreenEdge richt haar pijlen tijdens de sprints in de Giro d'Italia op succes met Michael Matthews. Dat meldt Cyclingnews dinsdag op basis van een gesprek met mensen binnen het team. De selectie van de 23-jarige Australiër betekent ook dat zijn landgenoot Matthew Goss de Giro aan zich voorbij ziet gaan.

In zijn eerste grote ronde, de Vuelta a España van vorig jaar, maakte Matthews indruk door twee etappes te winnen. Dit jaar boekte hij al twee zeges, waaronder deze maand tijdens de Ronde van het Baskenland, een World Tour-koers. 

"Hij reed ook een heel sterke Parijs-Nice, maar de meeste etappes daar waren net even te zwaar voor Michael", aldus ploegleider Matt White. De beslissing over welke sprinter meegenomen zou worden werd gemaakt op basis van de huidige vorm. Het lijkt erop dat dat ook voor de Tour de France zal gelden. "Het team voor de Tour is nog niet bekend, we moeten er nog over nadenken waar we ons het meest op gaan richten. Misschien gaan we voor sprints, maar het kan ook zijn dat we ons meer op aanvallen richten".