Kongolo: "Ik wil een aanvaller killen"

Terence Kongolo heeft zich sinds eind januari in de basis geknokt bij Feyenoord. De jonge verdediger droomt stiekem van een uitverkiezing voor het WK. Kongolo (20) zat voor de winterstop vooral op de bank bij Feyenoord, maar in het nieuwe kalenderjaar krijgt hij het vertrouwen van trainer Ronald Koeman.

In de laatste twaalf competitiewedstrijden van de Rotterdammers stond Kongolo in de basis. Feyenoord staat na 32 duels stevig op de tweede plaats achter koploper Ajax.

De talentvolle verdediger is bezig aan sterke reeks en zijn naam wordt inmiddels gelinkt aan het Nederlands elftal. Kongolo kan zowel in het centrum als op de linksbackpositie uit de voeten. Bondscoach Louis van Gaal liet al eens weten nog geen definitieve keuze te hebben gemaakt voor de plek links achterin.

"Ik wacht rustig af of de bondscoach mij wil meenemen", zegt Kongolo tegenover het Algemeen Dagblad. "En anders komt het later wel, denk ik. Ja, ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten, al besef ik heus wel dat ik nog veel moet leren om een Europese topverdediger te worden", aldus de Rotterdammer.

"Ik ben een echte verdediger, ik wil een aanvaller 'killen'. Mijn voorkeurspositie is centrale verdediger, maar het is handig om op meerdere posities uit de voeten te kunnen", besluit jeugdinternational Kongolo, die bij Feyenoord Het Been wordt genoemd, vanwege zijn lange en 'uitschuifbare' benen.