Brama: "Voor vijftien jaar bijtekenen?"

Wout Brama mag van FC Twente zelf bepalen hoe lang hij in Enschede wil blijven. De middenvelder heeft een aflopend contract bij de nummer drie in de Eredivisie. Brama (27) maakte in 2005 zijn debuut in de hoofdmacht van FC Twente. De middenvelder bleef de Tukkers sindsdien trouw.

De controleur stond dit seizoen lange tijd buitenspel met een slepende hielblessure, maar Brama kwam de laatste drie wedstrijden van Twente weer in actie als invaller.

De Almeloër heeft een aflopend contract bij Twente. De clubleiding heeft hem verteld dat hij zelf kan bepalen voor hoe lang hij bij wil tekenen. "Ik weet dat ik in een luxepositie zit en dat vind ik mooi van FC Twente", zegt Brama in De Volkskrant. "Ik wil ook geen misbruik van de situatie maken."

"Maar voor vijftien jaar bijtekenen? Dan kom ik op de leeftijd van Sander Boschker uit. Als keeper kan zoiets misschien nog net", aldus de drievoudig international. Brama gaf in het verleden al eens aan richting het buitenland te willen gaan, maar de hielblessure gooide vorig jaar zomer al roet in het eten.

"Zonder die blessure had ik vorig jaar al de stap naar een andere club kunnen maken. En nog steeds ga ik alleen weg naar een betere competitie. Maar ik ga deze club niet zomaar verlaten", besluit Brama, die met Twente de komende weken nog strijd om de tweede plaats in de Eredivisie. De Tukkers gaan op 27 april langs bij N.E.C.