Boer: "Huldiging alleen leuk als we beker winnen"

De spelers en technische staf van PEC Zwolle wordt maandag ongeacht de uitslag van de bekerfinale gehuldigd. Bij een verlies zit Diederik Boer er niet op te wachten. PEC Zwolle hoopt zondag in De Kuip geschiedenis te schrijven door voor het eerst in de clubhistorie de KNVB Beker te winnen.

De ploeg van trainer Ron Jans moet dan afrekenen met Ajax, koploper in de Eredivisie. De Zwollenaren krijgen ongeacht de uitslag in Rotterdam een rondvaart door de grachten.

"Als we die beker winnen, is dat hartstikke leuk. Maar als we met dikke cijfers verliezen, mag er van mij een bakzeil over die boot heen", zegt keeper Boer tegen De Telegraaf. De ervaren doelman (33) hoopt dat de bekerfinale het hoogtepunt van zijn loopbaan wordt. "Heel veel jongens van deze groep komen waarschijnlijk niet of niet vaak meer in de finale te staan."

"Dan moet je ervan genieten, maar het allerbelangrijkste is dat je die beker ook echt probeert te winnen. Die mogelijkheden liggen er altijd, ook tegen Ajax", aldus Boer, die met PEC Zwolle in de Eredivisie op de negende plek staat. De formatie van Jans is al verzekerd van een ticket voor de voorronde van de Europa League omdat mede-finalist Ajax verzekerd is van een Champions League-ticket.

In de competitie pakte PEC Zwolle in februari thuis een punt tegen Ajax (1-1). In de Amsterdam ArenA gingen de Zwollenaren in september nipt onderuit (2-1). Vanuit Overijssel gaan naar verwachting 15.000 supporters mee. Ajax verkocht pas 8.000 tickets voor de bekerfinale in Rotterdam.