Sparta Rotterdam kiest voor kunstgras

Sparta Rotterdam speelt vanaf volgend seizoen op kunstgras. Dat heeft de Rotterdamse eerstedivisionist dinsdag bekendgemaakt. De overstap moet leiden tot een forse kostenbesparing. Dit jaar stevent Sparta af op een tekort van tweeënhalf miljoen euro. Daarvan moet anderhalf miljoen worden bespaard.

Kunstgras speelt een grote rol in de besparingen. Door af te stappen van echt gras kunnen de jeugdelftallen ook op het Kasteel trainen en kunnen de kosten voor het jeugdcomplex omlaag worden gebracht. Ook de vervoerskosten voor jeugdspelers nemen af.

"Kunstgras in het Sparta Stadion heeft bij weinig Spartanen de voorkeur", beseft voorzitter Rob Westerhof van de Stichting Sparta 1888. "Er zijn echter veel noodzakelijke bezuinigingen en beslissingen afhankelijk van de aanleg van een kunstgrasveld."

Een definitieve overstap is de keuze voor kunstgras nog niet, meldt Westerhof. "Het is tevens van belang om te vermelden dat dit een keuze is voor de komende vijf jaar. Uiteraard evalueren we deze situatie uitgebreid de komende jaren."