Simeone: "Torres zou hier graag terugkeren"

Fernando Torres is zijn oude club Atlético Madrid nog lang niet vergeten. Dat zegt coach Diego Simeone. Torres werd opgeleid door Atlético, waar hij zes jaar in het eerste elftal speelde. In 2007 vertrok de aanvaller naar Liverpool en inmiddels draagt hij het shirt van Chelsea. Met The Blues keert Torres volgende week terug in Madrid voor de halve finales van de Champions League.

"Fernando denkt nog steeds aan ons. Ik heb hem natuurlijk berichtjes gestuurd en hij is erg blij dat het met Atlético nu zo goed gaat", vertelt trainer Simeone tegen Onda Cero. "Hij wenst ons altijd succes."

"Natuurlijk zou hij graag terugkeren naar de club waar hij opgroeide en waar hij gelukkig was." Torres is bij Chelsea aan een moeizaam seizoen bezig. In de Premier League was de Spanjaard pas vier keer trefzeker in 24 wedstrijden.

In totaal scoorde Torres in ruim drie jaar voor Chelsea slechts negentien competitiegoals. In zijn eerste seizoen voor Liverpool maakte hij er 24. De 30-jarige spits maakte voor Atlético Madrid in totaal 75 goals in vijf seizoenen op het hoogste niveau.